Magazin

Jeste Kejt, nije Kejt: Princeza konačno uslikana ili ipak to nije ona (VIDEO)

Kejt Midlton, princezu od Velsa, paparaci su uslikali drugi put nakon operacije, kojoj se podvrgla pre dva meseca. Na snimku, u pratnji svog supruga princa Vilijama je nasmejana, zdrava i u punoj formi, ali mnogi i dalje sumnjaju da je ovo zaista ona. Dok Kensingtonska palata u dalje ćuti, na društvenim mrežama i dalje su aktuelne "Katespiracies" (zavere o Kejt) - od tvrdnji da se oporavlja od "brazilskog podizanja gluteusa", do toga da je u komi, te da se razvodi od princa Vilijama...
Jeste Kejt, nije Kejt: Princeza konačno uslikana ili ipak to nije ona (VIDEO)Getty © WPA Pool / Pool

Snimak princa i princeze koji osvanuo na svim medijskim portalima širom sveta, prikazuje par koji je bio u kupovini u jednoj pijačnoj prodavnice manje od kilometar udaljenosti od rezidencije u blizini zamka Vindzor.

Svima je pažnju privukla nasmejana i raspoložena Kejt za koju se danima raspravljalo da nije dobro i da joj je zdravlje narušeno. Ovaj snimak je mnoge zabrinute ljude bar na kratko umirio, ali "oštro oko" društvenih mreža nije dozvolilo da video prođe bez analize i skeniranja svakog detalja.

Ali krenimo, redom.

Sredinom januara objavljeno je da je Kejt operisana na Londonskoj klinici i usledilo je zvanično saopštenje u kom je rečeno da je "malo verovatno da će se princeza vratiti na dužnosti pre Uskrsa". Mnogi su bili zabrinuti za princezino zdravlje, želeli su joj brz oporavak. Zatim, početkom marta tabloid "TMZ" objavio je sliku na kojoj je Kejt u kolima sa majkom. Princeza se "skriva" iza naočara, sedi na mestu suvozača, dok vozilom upravlja njena mama Kerol.

Počele su da se zahuhtavaju priče da li je ovo zaista princeza ili ne. I onda, na Dan Majki u Velikoj Britaniji, na zvaničnom profilu princa i princeze od Velsa "okačena" slika Kejt sa decom. Tada je krenuo je "sunovrat" koji još uvek jako intrigira i potresa javnost. Naime, slika je okarakterisana kao "lažna" i "fotošopirana". Medijske kuće, kao što su Rojters i Asošiejted pres, britanska novinska agencija PA Media, uklonili su sliku iz dalje distribucije. Očigledno zbog pritiska javnosti, oglasila se i sama Kejt (što inače nije slučaj, ako nije zvaničan povod) i istakla da kao i svi, "povremeno eksperimentiše sa obrađivanjem fotografija".

Raspoložena Kejt ili ipak njena dvojnica

Ovaj, blago rečeno haos, koji dolazi iz palate i traje od početka godine, sad je ponovo podgrejan jučerašnjim snimkom. Kratkotrajni video nije zvaničan, već su ga napravili iz daljine fotoreporteri. Na "prvu loptu", vidimo Vilijama i nasmejanu Kejt, ali... svi se pitaju da li je to zaista ona i mnogi uveliko tvrde da nije. Neki su zamrznuli frejm snimka i uočili da se može govoriti o drugoj osobi, princezinoj dvojnici.

Nisu izostali ni oni duhoviti postovi, te su raspisane i audicije za dvojnicu Kejt Midlton.

"Bruji čaršija", gore duštvene mreže

Čini se da je fenomen Kejt ušao u pore svakodnevnog života. Mnogi primećuju da je princeza postala tema broj jedan kako u običnim razgovorima, tako tek na mrežama, u medijima. Sada je jasno da je početak godine obeležila upravo Kejt htela to ona ili ne. Stiče se utisak da je ćutanjem, iako ima pravo na to, Kensingtonska palata javnosti dala pravo da kritikuje, izmišlja i kuje teorije o životu i zdravlju princeze.  

Ono što je sigurno jeste da nema zvaničnog obaveštenja, te prostor za nagađanja da li je na slikama Kejt ili nije, postaje bezgraničan.

image