Magazin

Olimpijske igre 2024: Luj Viton dizajnirao kutije za čuvanje medalji i baklji (VIDEO)

Uoči Olimpijskih igara koje će se održati u Parizu ovog leta, modna kuća Luj Viton predstavila je kutije za čuvanje medalje i baklji koje su specijalno napravljene za ovu najprestižniju sportsku manifestaciju.
Olimpijske igre 2024: Luj Viton dizajnirao kutije za čuvanje medalji i baklji (VIDEO)Getty © Pascal Le Segretain / Staff

Luj Viton, francuska luksuzna modna kuća, kreirala je kutije po meri za odlaganje baklji i medalje koje će biti dodeljene najuspešnijim sportistima ovog leta.

"Počastvovani smo i izuzetno ponosni što smo deo Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024. sa misijom da upakujemo i predstavimo simbole koji definišu Pariz 2024 - pobedničke medalje i baklje. Više od 170 godina Luj Viton stvara kovčege koje oličavaju izvrsnost i smelost - vrline koje nas spajaju sa najvećim svetskim sportskim događajima. Takođe, kompanija zajedno sa igrama u Parizu deli zajedničke vrednosti kao što su kreativnost i besprekornost. Još jednom - pobeda putuje u Luj Vitonu", rekao je Pjetro Bekari, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije, prenosi Fešon Junajted.

Prva kutija sa prepoznatljiim znakom Luja Vitona će "izaći" u javnost 8. maja, kada olimpijska baklja kreće od Marseja i ide do krajnjeg odredišta Pariza, piše Jahu njuz. Paraolimpijska baklja će u avgustu krenuti iz Stouk Mendevila u Velikoj Britaniji — mesta prvog takmičenja za sportiste u invalidskim kolicima 1948.

Kutije za medalje Pariz 2024. će štititi, prikazivati i izlagati željene medalje, dok kutije za baklje će takođe štititi simbol Olimpijskih igara pre i posle putovanja.

image