Magazin

Teja Dora ispraćena na Evrosong u Malme

Ispraćaj Teje Dore, predstavnice Srbije na 68. Evrosongu u Malmeu (7. do 11. maja) upriličen je danas u holu RTS u Beogradu, a ona je tom prilikom istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što će predstavljati Srbiju.
Teja Dora ispraćena na Evrosong u Malme© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Teja Dora će numeru "Ramonda" izvesti pod rednim brojem dva, u prvom polufinalu, 7. maja. Našoj predstavnici je zastavu Švedske uručila ambasadorka ove zemlje u Srbiji Anika Ben David.

"Mi smo učinili sve da to bude savršeno", rekla je Teja Dora, na čijem reveru je bio cvet o kom peva.

Srpska predstavnica je priznala da su joj predevrovizijski nastupi bili naporni, ali je dodala da je, ipak, uživala u tome.

"Evrovizijski fanovi su super. Bilo je mnogo zagrljaja. Ljudi su iskreni, srećni su zbog nas takmičara", iznela je utiske Teja Dora. Ona je dodala da je Evrosong "prelepa manifestacija koja kroz muziku ujedinjuje ljude".

Teja Dora je zadovoljna što nastupa kao druga u prvom polufinalu.

"Htela sam da budem pri početku, ali ne i da otvorim. Broj dva je fenomenalan. Draže mi je da se to desi tada pa da posle možemo da uživamo u ostatku programa", dodala je ona.

Teji Dori je srpsku zastavu uručio prošlogodišnji predstavnik naše zemlje na Evrosongu, Luk Blek koji joj je, kako je istakla, dao dosta korisnih saveta.
"Drago mi je bilo da prenesem svoja iskustva nekom ko je dosta sličan meni po senzibilitetu", rekao je Luk Blek.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS Sandra Perović naglasila je da pobednici našeg festivala "Pesma za Evroviziju" postaju "relevantni, kako na regionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni".

"Srpsku ramondu zbog svoje moći rehidratacije nazivaju 'cvet feniks", podsetila je Perović.

Ambasadorka Ben David je izrazila zadovoljstvo što je upoznala Teju Doru.

"Želim joj uspeh pred 160 miliona gledalaca širom sveta. Moja zemlja je sedmi put domaćin Evrosonga", podsetila je ambasadorka. Ben David je obećala da će Švedska "i sada ići korak dalje, i da će finale biti još inovativnije".

"Biće to pravi spektakl, jer se navršava 50 godina od pobede grupe ABBA sa pesmom 'Waterloo' u Brajtonu", apostrofirala je ambasadorka.

Na kraju ceremonije, Teja Dora je izvela pesmu "Ramonda" kojom će predstavljati Srbiju na Evrosongu u Malmeu. Manifestaciju u holu RTS su vodili Dragana Kosjerina i Stefan Popović.

image
VV inauguration
banner