Magazin

Kanje Vest tražio 5 miliona dolara za nastup u Moskvi

Američki reper Kanje Vest, poznat kao "Je", planirao je da proslavi svoj 47. rođendan koncertom u Moskvi sledećeg meseca, ali navodno nije uspeo da postigne dogovor sa organizatorima događaja.
Kanje Vest tražio 5 miliona dolara za nastup u MoskviGetty © Roy Rochlin

Pozivajući se na potencijalnog domaćina (moskovski stadion Lužnjiki) ruski Telegram kanal Meš navodi da je nastup bio planiran za 8. jun, kao i da je Kanje planirao da poseti Rusiju sa svojom suprugom, manekenkom Bjankom Censori.

Međutim, ubrzo nakon ove objave, osnivač koncertne agencije TCI, Eduard Ratnjikov rekao je za javnost da su glasine o održavanju letnjeg koncerta "lažne", prenosi RT International. On je, međutim, potvrdio da su pregovori sa američkim umetnikom zaista vođeni pre mesec dana, ali su propali nakon što je Kanje tražio vrtoglavih 5 miliona dolara za nastup.

Producent Jana Rudkovskaja, koja tvrdi da je lično učestvovala u pregovorima sa reperom, takođe je potvrdila na Telegramu da organizatori događaja i muzičar nisu mogli da se dogovore oko honorara.

Međutim, ona je sugerisala da mogućnost za ovaj nastup u Moskvi još uvek nije potpuno isključena, već da bi mogao da se održi nešto kasnije, verovatno već u jesen 2024. godine.

Ni Kanje, ni njegovi predstavnici još nisu komentarisali potencijalni ruski koncert.

U prostoru održavanja koncerta u Moskvi, trebalo bi da se održi rep događaj pod nazivom  "Letnji festival u Atlanti" 8. juna, datuma o kojem je navodno razgovarano sa Vestom. Osim nekoliko popularnih ruskih repera, promotivni materijal za događaj najavljuje i dva "tajna gosta".

image