Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Škorpion podznak Škorpion

Vaši interesi su samo vaši, i ako se vi ne pobrinete da ih zaštitite – niko neće. Zauzmite se za sebe.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Škorpion podznak Škorpion© Pixabay/Alexas_Fotos

Dok je bio u Vodoliji, Saturn vas je naučio da budete dobro i kada ste sami sa sobom. Pokazao vam je da se najbolje stvari i dalje dešavaju onda kada se ne nadate. A u 2023. godini, u martu, ulazi u vaše polje ljubavi i erosa.

Kako će biti u Ribama, očekuje vas zaljubljenost, zanos i pasija, telepatska povezanost, savršen partner koji odgovara tačno na potrebe vašeg tela i vaše želje. Ali Saturn ipak mora da zakomplikuje. Pa će biti u pitanju osoba koja živi daleko, i sa kojom nećete moći da se viđate kad god poželite, ili je u pitanju neko ko ima velike obaveze prema porodici, jer nije slobodan i moguće je ima decu. Takođe, može biti i neko ko ima dvostruki ili čak petostruki život, a vi o tome pojma nemate i dok ne znate - sve je savršeno, a onda se desi da se jednog jutra probudite i sačeka vas šok. Osećaj da je sve bila laž. Saturn uvek može biti i neko koga poznajemo iz prošlosti, ili osoba koju krijete od javnosti jer bi vas bilo blam da se negde zajedno pojavite.

Stvari stoje ovako: kako će Jupiter biti u vašem polju braka i ozbiljnih veza od 16. maja do juna 2024. godine, ako je veza perspektivna, onda ćete u tom periodu početi zajednički život ili vrlo ozbiljnu javnu vezu. Ako nije - to će vam biti jasno od kraja marta do početka maja, i na vama je da prelomite da li ostajete. A najviše će biti odnosa koji će se razvući na nekoliko godina dok se oboje ne umorite. To su odnosi koji neće postati brak, a ni izdaja ili laž, ali koji iz nekih razloga ne mogu lako da se sinhronizuju. Vi ćete sebi to objasniti kao "karmički odnos", srodna duša i slično, ali istina je u stvari sledeća: u pitanju će biti neko ko je dugo sam (bez obzira da li ima brak iza sebe ili ne). I neko ko tek sa vama saznaje da će zauvek ostati sam i da u stvari ne želi, ne vas, već tu vrstu radosti i sreće i da je baš to njegova sudbina.  

Na poslovnom polju je situacija dosta povoljna od januara do juna, unapređenje ili dobijanje boljih uslova za rad, nove kolege koje su mlade i zabavne. Šefovi mogu i dalje biti strogi i zahtevni, ali od onih koji nakon kritike nude bombone da izglade odnose. Ukoliko vam ovo ne liči na vaš trenutni posao, nije isključeno da će vam se u tom periodu otvoriti prilika za novu firmu. Jupiter može povući Škorpione da razmišljaju o samostalnom poslu, ali kako su vaše težnje konkretne i jasne, bez dobrog tima ne krećite sami. Napravite zato tim, podelite odgovornosti i onda je i to moguće.

Ipak najvažnije u 2023. godini, biće predstavljanje sebe drugima u skladu sa onim kako se osećate, šta želite da ne potcenjujete ili precenjujete sebe. Ponašajte se, izgledajte, hodajte onako kako sebe stvarno doživljavate. Ne brinite za tuđa mišljenja, jer jedino tako ćete izbeći neprijatne situacije u kojima će vas drugi potceniti i uzeti zdravo za gotovo. Pogotovo u poslu koji urgentno traži profesionalnu distancu.

Retrogradni Mars do kraja marta može vam vući dosta energije i blokirati entuzijazam. Izbegavajte rasprave do tada sa kolegama koji mogu sve izokrenuti pred nadređenima u svoju korist. Isto važi i za blisko okruženje ili braću, sestre koji vas mogu iznenaditi suzdržanim stavom u situaciji kada vi očekujete podršku. Od aprila će se porodične stvari jasnije sagledati i moguća je podela imovine.

Plutonov ulazak u Vodoliju najavljuje završetak jednog i početak potpuno novog ciklusa za vašu porodicu. Što pre se svako od ukućana bude osećao samostalno i kao da je pronašao sebe i svoj put, to će biti lakše. Teže je tamo gde ima zavisnih odnosa i tu može jedna osoba da vuče svu energiju kuće, što utiče na raspoloženje svih. Pluton vam pojačava empatiju, a u slikarstvu i crtanju možete pronaći utočište.

image