Rusija

Šojgu naredio: Udvostručiti proizvodnju visokopreciznog oružja (VIDEO)

Ruski ministar odbrane je izvršio inspekciju tehnološkog procesa i proizvodne linije na kojima se sklapa visokoprecizno oružje u Korporaciji "Taktičkog raketnog naoružanja"
Šojgu naredio: Udvostručiti proizvodnju visokopreciznog oružja (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je naredio da se udvostruči proizvodnja precizno vođenog oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Šojgu je, tokom posete korporaciji Taktičkog raketnog naoružanja, naglasio da korporacija na adekvatan način ispunjava propisanu kvotu kada je u pitanju proizvodnja oružja, navodi se u saopštenju. Bez obzira na povećanje te kvote ove godine, ruski ministar odbrane je naredio da se proizvodnja visokopreciznog naoružanja udvostruči.

"Korporacija Taktičkog raketnog naoružanja se suočava sa veoma ozbiljnim zadatkom. Za njegovo sprovođenje u preduzeće ima neophodne rezerve, visoko kvalifikovane stručnjake i proizvodne kapacitete. Dakle, zadatak je težak, ali izvodljiv", kazao je ruski ministar odbrane.

Tokom njegove posete korporaciji bilo je reči o varijantama modernizacije visokopreciznog naoružanja koje koristi ruska vojska. Šojgu je izvršio inspekciju tehnološkog procesa i proizvodne linije na kojima se sklapa visokoprecizno oružje, gde mu je predstavljeno najnovije oružje koje se pušta u masovnu proizvodnju.

image