Sport

Marjanović potezom uz zvuk sirene dobio meč Hjustonu, a nije ubacio nijedan koš

Izgleda da baš i nije tako jednostavno prebaciti loptu preko čoveka visokog 220 centimetara
Marjanović potezom uz zvuk sirene dobio meč Hjustonu, a nije ubacio nijedan koš© Twitter / screenshot / @BasketNews_com

Košarkaši Hjustona zabeležili su pobedu u dramatičnoj završnici protiv Nju Orleansa, a do trijumfa 114:112 stigli su uz pomoć Bobana Marjanovića.

Srpski košarkaš odigrao je bitnu ulogu u trijumfu Rokitsa, ali je u tome uspeo uprkos činjenici da nije postigao nijedan poen na meču.

Na četiri stotinke do kraja utakmice, igrači Nju Orleansa imali su napad i loptu sa strane, da pokušaju da stignu do pobede ili makar produžetka. Ipak, zbog gorostasnog Marjanovića nisu uspeli ni da upute šut ka košu.

Marjanović se pri izvođenju lopte sa strane isprečio i onemogućio protivnicima da upute šut. Herbert Džons je pokušao da izvede loptu preko 220 centimetara visokog centra, a ispostavilo se da to baš i nije bio jednostavan posao.

Inače, Marjanović je na terenu proveo tek dva minuta i zabeležio jedan skok, a njegov Hjuston do pobede je predvodio Džejlen Grin sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Porter je dodao 20, a Šengun 17 poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Brendon Ingram sa 31 poenom, dok je Jonas Valančunas imao 22 poena.

image