Rusija

Ukrajinski ministar naseo na komičare, pa priznao napad na Belgorod, ali i Krimu VIDEO

Dmitrij Kuleba je u razgovoru sa ruskim komičarima priznao da Kijev stoji iza napada na Krim i Belgorodsku oblast
Ukrajinski ministar naseo na komičare, pa priznao napad na Belgorod, ali i Krimu VIDEO© Unsplash

Poznati ruski komičari Aleksej Stoljarov i Vladimir Kuznjecov (Leksus i Vovan), koji su glumili političare i gradonačelnike brojnih evropskih gradova uz pomoć lažnih video poziva, u razgovoru sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom su uspeli da dođu do saznanja da iza napada na teritoriju Krima i Belgorodske oblasti stoji Kijev.

Kako prenosi Tass, ruski komičari su se predstavili u ime bivšeg američkog ambasadora Majkla Mekfola.

„Krim nije neposredni operativni cilj. Ako me pitate ko diže u vazduh na Krimu ili u Belgorodu, onda ću vam u ovom privatnom pozivu reći da, to smo mi“, rekao je Kuleba.

Ukrajinski ministar je priznao da Kijev sprema kontraofanzivu na južnom pravcu i da je u  „tesnoj saradnji sa svojim partnerima, pre svega sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom". 

Dodao je da će novac koji su Vašington i Evropska unija obećali Ukrajini biti od pomoći samo do kraja 2022. godine, a da od januara Ukrajina očekuje finansijsku pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na Telegramu objavila da je jako dobar potez kojim je dobijeno, kako kaže, "iskreno priznanje o izvršenju terorističkih napada kijevskog režima". 

image