Rusija

Rusija će tražiti istragu o sabotaži Severnog toka

Od Antonija Gutereša se traži da "pod hitno osnuje međunarodnu nezavisnu komisiju" za sprovođenje istrage o svim aspektima diverzije na gasovodima "Severni tok 1" i "Severni tok 2"
Rusija će tražiti istragu o sabotaži Severnog tokawww.globallookpress.com © Danish Defense Ministry/XinHua

Rusija će sledeće nedelje tražiti da se u Savetu bezbednosti UN glasa o nacrtu rezolucije o istrazi sabotaže "Severnog toka", napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Poljanski, prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije u toj organizaciji.

"Danas smo u Savetu bezbednosti predali nacrt rezolucije o sprovođenju nezavisne međunarodne istrage pod pokroviteljstvom generalnog sekretara UN o bombardovanju Severnog toka. Tražićemo glasanje o tome sledeće nedelje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, od Antonija Gutereša se traži da "pod hitno osnuje međunarodnu nezavisnu komisiju" za sprovođenje višestrane i nepristrasne istrage o svim aspektima diverzije na gasovodima "Severni tok 1" i "Severni tok 2".

Nacrt rezolucije, prema njegovim rečima, poziva da se pronađu izvršioci, sponzori, organizatori i saučesnici u diverziji.

image