Rusija

Pušilin: Obnovićemo Bahmut i vratiti ljude

Lider Donjecke Narodne Republike optimistično izjavio da u gradu još ima preduzeća, i samim tim potencijalnih radnih mesta za one koji su ga napustili usled borbi
Pušilin: Obnovićemo Bahmut i vratiti ljude© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Šef administracije Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin danas je kazao da smatra da bi obnavljanje Bahmuta, nakon njegovog oslobođenja bilo prikladno, jer u gradu još ima preduzeća i radnih mesta.

On je izrazio uverenost da će se ljudi, koji su napustili grad usled borbi, kasnije vratiti u njega. 

Podsetio je da se glavne bitke u Bahmutu vode u zapadnim delovima grada i dodao da borbene jedinice "Grupe Vagner" probijaju ukrajinsku odbranu danju i noću.

Ruska strana juče je saopštila da su ruske vazdušno-desantne jedinice blokirale grad sa severa i juga, ruske snage zauzele su gotovo 90 odsto Artjomovska (Bahmuta).

Ministarstvo odbrane je dodalo da je tokom poslednjih 24 časa bilo likvidirano 725 ukrajinskih vojnika duž cele linije fronta. 

Lider DNR-a nedavno je o obnovi regiona govorio i sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenko u Minsku. Tom prilikom, Pušilin je poručio da ocenjuje da će se sukob završiti za par godina, zbog čega, kako je objasnio, već sada "priprema teren" za saradnju sa Belorusijom. 

image