Rusija

FSB: Potraga za teroristima u Rusiji se nastavlja

Država neće odustati od potrage za teroristima koji su 2000-ih godina izvršili terorističke napade na teritoriji Čečenije
FSB: Potraga za teroristima u Rusiji se nastavljawww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije saopštila je danas da je zajedno sa Istražnim komitetom formirala nepobitnu bazu dokaza, kojom se dokazuje da je Magomedov Mahdi 2000. učestvovao u napadu na vojnu kolonu specijalnih jedinica ruske Nacionalne garde i čečenske vojnike na teritoriji Čečenske Republike. 

Mahdija, koji već služi kaznu od 21 godine zatvora za ovaj napad, Vrhovni sud Čečenije danas je osudio na 23 godine zatvora u strogom režimu zbog napada tokom kojeg su život izgubile 43 osobe. 

FSB dodaje da država nastavlja da traži i druge članove zloglasne bande Šamilja Basajeva i Hataba, inače nekih od lidera vojnih formacija koje su se devedesetih godina i nakon 2000. godine borile za nezavisnost Čečenije i otcepljenje od Ruske Federacije. 

"Nastavlja se potraga za onima koji su učestvovali u terorističkim napadima prošlih godina, a koji su izbegli krivičnu odgovornost", navodi se u saopštenju FSB-a.

image