Rusija

FSB sprečio napad dronovima na vojni aerodrom u oblasti blizu Moskve

Meta je bio vojni aerodrom u Ivanovskoj oblasti, javljaju mediji
FSB sprečio napad dronovima na vojni aerodrom u oblasti blizu Moskvewww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i Ministarstvo unutrašnjih poslova sprečile su još jednu ukrajinsku diverziju na vojnom aerodromu u Ivanovskoj oblasti Ruske Federacije, severoistočno od Moskovske oblasti.

Kako prenose mediji, ukrajinska strana je i ovaj put za napad pokušala da iskoristi dronove ispunjene zapaljivim sredstvima, ali su ruske službe uspešno eliminisale ovu pretnju. 

FSB je precizirao da je napad planiran po direktivi Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, dok su meta bili avioni za rano upozorenje i kontrolu A-50.

Pojedinci koji su bili umešani u planirani napad na aerodrom su uhvaćeni, iako je određen broj njih još na slobodi, zbog čega se za preostalima nastavlja potraga.

Službe javljaju da su zapaljiva sredstva bila ručno napravljena i da je plan bio da se u Rusiju dostave putem male letelice iz Černigovske oblasti Ukrajine.  

"Kao rezultat organizovane kontrole leta aviona, a u cilju sprečavanja diverzije, pilot, a takođe i članovi ove diverzantsko-obaveštajne grupe, koje je vrbovala Glavna obaveštajna uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, su privedeni nakon sletanja u Tulskoj oblasti prilikom predaje oružja", navodi FSB.

image
VV inauguration
banner