Rusija

Putin čestitao Dan pobede: Naša moralna dužnost je očuvanje istine o Velikom otadžbinskom ratu

Duhovno nasleđe Velike pobede nastaviće da doprinosi jačanju i plodnom razvoju odnosa između zemalja i naroda, poručio je ruski predsednik
Putin čestitao Dan pobede: Naša moralna dužnost je očuvanje istine o Velikom otadžbinskom ratu© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ruski predsednik Vladimir Putin je, čestitajući 78. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu, poručio da ne sme da se dozvoli pravdanje nacista i izvrtanje istine o toj važnoj pobedi.

"Naša moralna dužnost danas je da sveto čuvamo tradicije prijateljstva i uzajamne pomoći koje su zaveštali naši očevi i dedovi, da ne dozvolimo da se iskrivi istorijska istina o Velikom otadžbinskom ratu, kao i opravdanja nacista, njihovih saučesnika i sadašnjih ideoloških naslednika", ukazao je Putin u čestitki, navodi se na sajtu Kremlja.

Putin je uputio čestitke liderima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, kao i narodima Gruzije i Moldavije.

Predsednik Rusije je istakao da će duhovno nasleđe Velike pobede nastaviti da doprinosi jačanju i plodnom razvoju odnosa između zemalja i naroda. 

Ruski predsednik se, takođe, zahvalio svim veteranima Velikog otadžbinskog rata, poželeo im dobro zdravlje, blagostanje i dug život.

image