Rusija

Rusija: Oslobođen još jedan kvartal u Bahmutu

Jurišna brigada u borbama za grad ima podršku vazdušno-desantne jedinice koja suzbija neprijatelja sa bočnih strana, kazao je general Konašenkov
Rusija: Oslobođen još jedan kvartal u Bahmutu© Tanjug/ Libkos

Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije oslobodili su još jedno naselje u severozapadnom delu grada Bahmuta (Artjomovsk), izjavio je general-potpukovnik Igor Konašenkov na današnjem brifingu ruskog Ministarstva odbrane.

Jurišna brigada ima podršku vazdušno-desantne jedinice koja suzbija neprijatelja sa bočnih strana, kazao je general Konašenkov.

Vojnici privatne vojne kompanije "Vagner" istiskuju iz Bahmuta ukrajinsku vojsku, kojoj je sada sve teže da se sakrije i nađe zaklon u zgradama, pišu "Izvestija". Gradska postrojenja ih više ne štite jer su potisnuti, borbe se sada vode na zapadnoj periferiji grada, neprijatelj nema gde da se sakrije, pojašnjava izvor.

Bahmut je skoro u potpunosti osvojen, od ruskih položaja do izlaska iz grada po dijagonali ostalo je 742 metra, kazao je u četvrtak za "RIA Novosti" neimenovani borac Grupe "Vagner".

Ukrajinske snage uprkos tome još pružaju otpor, rekao je on, dodajući da Ukrajinci trenutno rade na izgradnji nove linije odbrane uz intenzivnu artiljerijsku vatru na ruske pozicije.

image
VV inauguration
banner