Rusija

FSB uhapsila teroriste odgovorne za ubistvo zamenika šefa policije u Melitopolju (VIDEO)

U Zaporoškoj oblasti je rasvetljen posebno težak zločin, usled kojeg je poginuo policajac
FSB uhapsila teroriste odgovorne za ubistvo zamenika šefa policije u Melitopolju (VIDEO)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Službenici Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za Zaporošku oblast i regionalno odeljenje Federalne službe bezbednosti (FSB) su identifikovali i priveli državljanina Ukrajine i dvojicu državljana Rusije, koji su ranije izvršili teroristički napad na zamenika načelnika ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Melitopolju, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako je saopštio MUP, uhapšeni su izvršili teroristički napad, u kome je poginuo jedan policajac, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

Sumnja se i da su osumnjičeni pripremali atentat na druge visoke zvaničnike organa reda i članove uprave Zaporoške oblasti, naglašeno je u saopštenju.

Službenici ukrajinske Službe bezbednosti su koordinisali svoje aktivnosti i snabdevali pritvorenike eksplozivom.

Protiv privedenih lica je pokrenut krivični postupak za teroristički akt, ispitivanja se nastavljaju, operativci utvrđuju sve činjenice njihovog nezakonitog delovanja.

Dana 27. aprila je došlo do eksplozije na ulazu stambene zgrade u Melitopolju, usled čega je poginuo zamenik načelnika ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova za grad Melitopolj, a još jedan policajac je povređen.

image