Rusija

Mišustin: Rusija i Kina moraju da podignu saradnju na viši nivo

Saradnja dveju zemalja jača uprkos sankcijama i svim pritiscima koji dolaze sa Zapada, kaže danas premijer Rusije
Mišustin: Rusija i Kina moraju da podignu saradnju na viši nivowww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Podizanje saradnje Moskve i Pekinga na novi nivo je veoma važno, istakao je danas premijer Rusije Mihail Mišustin nakon završetka posete Kini, tokom koje je imao prilike da porazgovara sa predsednikom Kine Si Đinpingom i drugim istaknutim kineskim zvaničnicima.

"Veoma je važno da idemo napred kako bismo interakciju podigli na novi nivo. Skrećem pažnju na to da se sve ono što su lideri država ranije dogovorili mora sprovesti u delo i dovesti do konkretnih rezultata", rekao je Mišustin.

On je ocenio da odnosi Kine i Rusije postaju sve jači, o čemu već duže vreme govore mnogobrojni ruski i kineski zvaničnici, pa i pre početka Specijalne vojne operacije.

"Naše zemlje povezuju istorijsko prijateljstvo i međusobno poštovanje. Oni i sada jačaju, uprkos svim sankcijama i svemu onome što rade naši protivnici", rekao je ruski premijer.

Kineski lider juče je, za vreme posete ruske delegacije Pekingu, istakao da je Kina spremna da nastavi da podržava Rusiju u svim onim pitanjima koji su od izuzetno važnosti za obe zemlje.

image
VV inauguration
banner