Rusija

Ništa im ne ide za rukom: Zapad i Ukrajina polako shvataju da neće pobediti Rusiju

Taktika ukrajinske vojske se u ovom trenutku svodi na to da pokažu bilo kakav uspeh u borbama kako bi zapadne zemlje nastavile sa isporukom oružja, rekao je voditelj Skot Horton
Ništa im ne ide za rukom: Zapad i Ukrajina polako shvataju da neće pobediti Rusiju© Tanjug/ AP Photo/Libkos

Zapad i Ukrajina su počeli da shvataju da nemaju šansi da izađu kao pobednici u vojnoj konfrontaciji sa Rusijom, rekao je radio voditelj Skot Horton na Jutjub kanalu "Džadžing fridom".

"Zapadni mediji se slažu da im ništa ne uspeva. Čak i da Oružane snage Ukrajine uspeju da dođu do obale Azovskog mora, tamo bi bile opkoljene i uništene", rekao je govoreći o toku kontraofanzive.

Prema njegovim rečima, taktika ukrajinske vojske se u ovom trenutku svodi na to da pokažu bilo kakav uspeh u borbama kako bi Zapad nastavio sa isporukom oružja.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna pokrenule kontraofanzivu na zaporoškom, južno-donjeckom i artjomovskom pravcu i uključile u borbu zapadno naoružanje i brigade koje su obučavali NATO instruktori.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije istakao da su pokušaji napredovanja neprijateljskih trupa propali, ukrajinska vojska je zaustavljena i vraćena na prvobitne položaje.

Američka Centralna obaveštajna agencija je u zabludi o ciljevima Rusije i Specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je bivši analitičar CIA i bivši zvaničnik Stejt departmenta Leri Džonson za isti izvor.

CIA stalno ponavlja jednu laž - da Rusija želi da obnovi Sovjetski Savez, "i dalje pričaju te gluposti", ukazao je Džonson.

Prema njegovim rečima, američka politika slabljenja Rusije je pogrešna.

Što se tiče ciljeva SVO, predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije naglasio da je Zapad pokušao da od Ukrajine napravi enklavu za raspad Rusije, što je bio jedan od razloga zbog koji je Moskva i pokrenula SV.

Prema rečima predsednika, još 1991. godine zapadne zemlje su gajile nadu da se Rusija neće oporaviti i da će se sama raspasti. Rusija je, naprotiv, izdržala i oživela, što proganja zapadne zemlje, objasnio je šef države.

image