Rusija

Rogov: Robotino drži ruska vojska, položaje nacista tučemo artiljerijom i "pametnim" bombama

"Naši Spartanci melju elitu koju je komanda Oružanih snaga Ukrajine držala u rezervi za glavnu etapu kontraofanzive", istakao je član glavnog saveta uprave Zaporoške oblasti
Rogov: Robotino drži ruska vojska, položaje nacista tučemo artiljerijom i "pametnim" bombama© Tanjug/ AP Photo/Libkos

Član Glavnog saveta uprave Zaporoške oblasti Vladimir Rogov demantovao je informacije da je Robotino palo pod kontrolu Oružanih snaga Ukrajine, prenose "RIA novsti".

Ukrajinska vojska je uključila glavne rezerve u borbe za selo Rabotino u orehovskom pravcu i pokušava da se učvrsti na severu naselja, ali ruske snage zadržavaju ofanzivu, rekao je Rogov.

Kako je istakao, ovu informaciju je detaljno proverio sa nekoliko izvora, od kojih se tri fizički nalaze na orehovskom pravcu.

"Svi su demantovali da je Robotino palo u ukrajinske ruke. Ruski vojnici i dalje drže položaje u naselju", napisao je Rogov na Telegramu.

"Nacističkim položajima neprestano nanosimo masovne artiljerijske udare, udare avijacije i gađamo ih 'pametnim' bombama FAB-500", napisao je Rogov.

"Naši Spartanci melju elitu koju je komanda Oružanih snaga Ukrajine držala u rezervi za glavnu etapu kontraofanzive. Broj uništene i oštećene neprijateljske tehnike iznosi na desetine", dodao je on.

Ukrajinske snage su već nekoliko puta pokušale da se učvrste na severu sela Rabotino, ali su odatle isterane, naglasio je. Pritom, ruska vojska je isterala ukrajinske trupe sa ranije zauzetih položaja u centralnom delu Rabotina, dodao je Rogov.

"Vode se teške borbe, naša vojska ne dozvoljava neprijatelju da napreduje. Neprijatelj je sada na severnoj periferiji Rabotina", istakao je.

image