Rusija

Pronađeni delovi aviona u kome je poginuo Prigožin (VIDEO)

Policija je sinoć zaustavljala sve automobile koji prolaze i ispitivala putnike o razlogu putovanja tim putem

Pronađena su dva fragmenta aviona koji se srušio u Tverskoj oblasti, a u kom je bio Jevgenij Prigožin. Prvi je pronađen sinoć, na ulazu u selo Kuženkino, koje se nalazi na oko dva kilometra od mesta pada, a drugi - element repa aviona pronađen je jutros 3,5 kilometara od mesta pada, javlja dopisnik "RIA Novosti".

Policija je ogradila mesto na kome je olupina pala, a na licu mesta je sinoć bilo parkirano nekoliko automobila specijalnih službi sa upaljenim sirenama. Policija je sinoć zaustavljala sve automobile koji prolaze i ispitivala putnike o razlogu putovanja tim putem.

Sinoć je zbog toga bio blokiran put u selo Kuženkino, koje se nalazi tri kilometra od istoimenog naselja urbanog tipa.

Deo repa srušenog aviona je pronađen jutros na poljani blizu ulaza u selo Kuženkino, bukvalno nekoliko metara od letnje vikendice lokalnog stanovnika.

Privatni avion srušio se sinoć u Tverskoj oblasti, u njemu je bilo deset ljudi i svi su poginuli, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin bio je na spisku putnika, navode iz Ministarstva, prenose "RIA Novosti", a to je potvrdila i Federalna agencija za vazdušni saobraćaj "Rosavijacija".

Na društvenim mrežama se pojavio snimak pada aviona, a oko 20 časova pronađena su tela osmoro mrtvih na mestu pada aviona, rekli su predstavnici Hitne pomoći.

Specijalne snage i dalje tragaju za preživelima i za telima mrtvih, pokrenut je krivični postupak.

image
VV inauguration
banner