Rusija

Lavrov o smrti Prigožina: Pratite zvanične informacije, a ne šta kažu zapadni mediji (VIDEO)

Šef ruske diplomatije komentarisao je vest o smrti šefa Grupe "Vagner" tokom obilaska Hrama prepodobnog Sergija Radonješkog u Johanesburgu
Lavrov o smrti Prigožina: Pratite zvanične informacije, a ne šta kažu zapadni mediji (VIDEO)www.globallookpress.com © Petrov Sergey

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov komentarisao je smrt osnivača "vagnerovaca" Jevgenija Prigožina i tom prilikom poručio javnosti da se ne vode dezinformacijama, već da prate isključivo zvanične podatke koje budu objavile ruske vlasti. 

"Nisam pratio šta su govorili, pisali na tu temu. Jako mi je teško da dam nekakav komentar. Verovatno je započeta istraga, pokrenut postupak, istražitelji rade svoj posao. Predložio bih da se orijentišete na činjenice, a ne na to šta govore zapadni mediji", poručio je šef ruske diplomatije prilikom posete Hramu prepodobnog Sergija Radonješkog u Johanesburgu.

Lavrov je posetio hram za vreme svoje posete Južnoj Africi, u kojoj se proteklih dana održao ovogodišnji Samit BRIKS-a. 

Smrt Prigožina potvrdio je juče i predsednik RF Vladimir Putin, koji je izjavio da se u avionu koji je leteo od Moskve do Sankt Peterburga nalazio i šef "vagnerovaca".

Putin je porodicama poginulih izjavio saučešće i istakao da je Prigožin bio talentovan i sposoban čovek teške sudbine i dodao da su vlasti pristupile istrazi.

image
VV inauguration
banner