Rusija

Putin i Lukašenko razgovarali o važnim regionalnim i međunarodnim pitanjima

Ruski lider je istakao da će zajedničkim naporima moći da prevaziđu sve poteškoće i obezbede dalje širenje savezničkih odnosa
Putin i Lukašenko razgovarali  o važnim regionalnim i međunarodnim pitanjimawww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin razgovarali su telefonom, a glavne teme razgovora bila su regionalna i međunarodna pitanja, saopštila je pres-služba beloruskog predsednika.

"Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je danas obavio niz telefonskih razgovora sa stranim liderima. Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao je o aktuelnim temama bilateralnog dnevnog reda, kao i o važnim regionalnim i međunarodnim pitanjima", navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Belorusije.

Pored toga, Lukašenko je sa predsednikom Kazahstana Kasim-Žomartom Tokajevim razgovarao o oblastima za razvoj saradnje dve države. Lideri dve zemlje razmenili su mišljenja i o međunarodnim pitanjima. Beloruski lider razgovarao je telefonom i sa prvim predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevim.

Lideri su, takođe, Lukašenku uputili čestitke povodom rođendana koji danas proslavlja.

Putin je poželeo Lukašenku dobro zdravlje, sreću, blagostanje i uspeh u državnim aktivnostima. Ruski lider je, takođe, istakao da će zajedničkim naporima moći da prevaziđu sve poteškoće i obezbede dalje širenje savezničkih odnosa. 

image