Rusija

Zaharova o Obaminim rečima iz 2020: Neverovatno je opisao kako se danas upravlja SAD

Današnju šemu upravljanja Belom kućom dobro je opisao Barak Obama pre nekoliko godina kada je izjavio da ne bi imao ništa protiv da, umesto da bude izabran za predsednika po treći put, tu funkciju vrši neko drugi, ali kojem bi on šaputao šta da kaže i uradi, navela je portparolka ruskog MSP-a
Zaharova o Obaminim rečima iz 2020: Neverovatno je opisao kako se danas upravlja SAD© Telegram/Русский дом

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila je na reči bivšeg američkog predsednika Baraka Obame ističući kako su one danas itekako aktuelne i opisuju šemu vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Odavno sam rekla da su nastupila vremena kada sve što je tajno postaje javno, a bivši predsednik SAD Barak Obama ukratko je neverovatno opisao šemu upravljanja zemljom, koja je uvedena u Belu kuću", napisala je na Telegramu Marija Zaharova.

Tim rečima ona se osvrnula na jednu od izjava Obame još iz perioda dok je Donald Tramp bio predsednik 2020. godine, kada je izjavio da bi voleo da se i po treći put kandiduje za lidera SAD.

Ipak, pošto je to po američkom zakonu nemoguće, Obama je tada izjavio da, ukoliko bi mogao da sve uredi tako da se pojavi nekakva figura, marioneta, kojom je moguće upravljati, on bi bio za tu opciju.

"Ukoliko bih mogao sve da organizujem tako da se pojavi nekakva nameštena figura, muškarac ili žena, sa bubicom u uhu, dok ja sedim kod kuće i šapućem replike, a taj čovek za mene otvara usta i ide među ljude i bavi se čitavim ceremonijalnim delom, to bi mi odgovaralo", rekao je 2020. Obama.

Zaharova je danas podsetila na ove reči i ukazala da su one vrlo aktuelne kada je reč o trenutnom američkom rukovodstvu. 

image