Rusija

Novac od prodaje vile Zelenskog na Krimu ide za podršku Specijalne vojne operacije

Nacionalizacija i prodaja nekretnine je važan i simboličan korak za stanovnike Krima za koje je Zelenski bio i zauvek će ostati ratni zločinac, ističe šef republičkog parlamenta
Novac od prodaje vile Zelenskog na Krimu ide za podršku Specijalne vojne operacijeGetty © Photo by Juan Medina - Pool

Novac od prodaje porodične vile ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u selu Livadija na južnoj obali Krima biće iskorišćen za podršku Specijalne vojne operacije, rekao je za "RIA Novosti" šef republičkog parlamenta Vladimir Konstantinov.

"Prihod od prodaje kuće Zelenskog ići će za potrebe na frontu i pružanje pomoći učesnicima SVO i članovima njihovih porodica", kaže on.

Prema rečima Konstantinova, nacionalizacija i prodaja vile bila je važan i simboličan korak za stanovnike Krima, koji nisu želeli da poluostrvo bude na bilo koji način povezano sa Zelenskim. "Za Krimljane, Zelenski je bio i zauvek će ostati ratni zločinac", ističe šef parlamenta.

Vila Zelenskog je juče prodata za više od 44 miliona rubalja (oko 446.000 evra). Krimski parlament je u maju stavio ovu nekretninu na spisak imovine koja podleže nacionalizaciji jer pripada stranim državljanima koji postupaju neprijateljski prema Rusiji.

image