Rusija

Peskov: Neće im poći za rukom da ubiju Putina

Nemamo sumnje da će svi ciljevi i zadaci Specijalne vojne operacije biti postignuti, ponavlja portparol Kremlja
Peskov: Neće im poći za rukom da ubiju Putinawww.globallookpress.com © Mikhael Klimentyev

Ako se sećate, Putina su mnogo puta rečima pokušali da ubiju, i to na najrazličitijim nivoima, čega smo mi svesni, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara Pavla Zarubina - kako komentariše jednu od poslednjih izjava predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u kojoj je izneo pretnje ruskom predsedniku. 

"Ništa im neće poći za rukom. Nema sumnje da će svi ciljevi i zadaci Specijalne vojne operacije biti postignuti", prokomentarisao je kratko on.

Upitan da li bi Ukrajina iskoristila šansu da ubije Putina, ukoliko bi se takva prilika pojavila, Zelenski je, podsetimo, za britanski "San" rekao:

"Ovo je rat. I Ukrajina ima sva prava da se brani".

Zelenski je i ranije imao slične izjave. Tako, na primer, u decembru prošle godine izjavio je za francuski LCI da je spreman da se lice u lice suoči sa Putinom, odnosno, da sa njim "uđe u ring".

Ipak, budući da predsednik Rusije ima crni pojas u džudou, i da se dobro snalazi u borilačkim veštinama, ali i da redovno trenira, Zelenski ni na ovom polju ne bi imao šanse protiv Putina.

image