Rusija

Nariškin o genocidu Zelenskog nad ukrajinskim narodom: Zapad ih primorava da pojačaju mobilizaciju

Amerika i Britanija preporučuju kijevskom režimu da, zbog kolosalnih gubitaka na frontu, smanji starosnu granicu na 17 godina i podigne na 70 godina, kao i da izvrši dodatnu mobilizaciju žena, javlja ruska Spoljna obaveštajna služba
Nariškin o genocidu Zelenskog nad ukrajinskim narodom: Zapad ih primorava da pojačaju mobilizacijuGetty © Photo by John Moore

Zapad zahteva da režim Zelenskog, bez obzira na gubitke, svetskoj zajednici pokaže da Rusija ne može da pobedi u ukrajinskom sukobu, ističe direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.

Prema pouzdanim podacima kojima raspolaže ruska Služba, SAD usmeravaju ukrajinsko rukovodstvo da maksimalno intenzivira mobilizaciju kako bi nadoknadilo ogromne gubitke koje je ukrajinska vojska pretrpela u neuspeloj kontraofanzivi, navodi se u saopštenju Službe.

Amerika i Britanija preporučuju vojno-političkom rukovodstvu Ukrajine da smanji starosnu granicu na 17 godina i podigne na 70 godina, kao i da izvrši dodatnu mobilizaciju žena.

Sledeći ove smernice, ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov dao je Vrhovnoj radi naređenje da prouči mogućnost spuštanja minimalne starosne granice za regrutaciju u vojsku.

"Ako se to dogodi, kijevski režim će potvrditi svoju nacističku suštinu slanjem sedamnaestogodišnjih dečaka u žar rata da bi produžili agoniju Oružanih snaga Ukrajine. Ovo veoma podseća na akcije vrha nacističke Nemačke koji je u jesen 1944. godine formirao nacističku narodnu miliciju 'Folksšturm', koja je imala odred za decu 'Hitlerjugend'", ističe Nariškin.

Kolosalni gubici ukrajinske vojske primoravaju Kijev da pošalje "starce" u borbu, već se formiraju nove jedinice od vojnika starijih od 40 godina, a počeli su sa mobilizacijom muškaraca starijih od 50 godina, dodaje Nariškin.

Nedostatak ljudi na frontu primorava režim Zelenskog da poveća i broj žena u redovima ukrajinske vojske, koja, prema zapadnim procenama, već ima više od 40.000 ljudi, navodi direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije.

Čini se da je sadašnji kijevski režim spreman je da nastavi rat "do poslednjeg Ukrajinca" u ime zapadnih interesa, zaključuje Nariškin.

image