Rusija

Simonjan: Od sledeće godine televizija RT na srpskom stiže i u Republiku Srpsku (VIDEO)

Posle jučerašnjeg reagovanja Putina, glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan otkriva da će se televizija RT od sledeće godine na srpskom jeziku emitovati i u Republici Srpskoj, i celoj BiH
Simonjan: Od sledeće godine televizija RT na srpskom stiže i u Republiku Srpsku (VIDEO)www.globallookpress.com © Jaap Arriens

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan otkrila je danas da će ruska televizija RT od sledeće godine početi sa emitovanjem svoje televizije u Republici Srpskoj i to na srpskom jeziku.

Komentar je usledio nakon jučerašnje velike konferencije predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je, odgovarajući na pitanje novinarke iz Republike Srpske Darinke Petrović o tome zbog čega u RS još nema ruskih medija, poručio da će zamoliti kolege da vide šta se može uraditi po tom pitanju. 

 

Već danas, po tom pitanju oglasila se i Margarita Simonjan, koja je poručila da će se ruska strana potruditi da mlada novinarka Darinka Petrović, koja je skrenula pažnju na temu prisustva ruskih medija u RS, u svom domu ima sve što joj je potrebno kako bi mogla da gleda rusku televiziju.

"A sledeće godine pokrećemo emitovanje programa na srpskom jeziku koje do sada nikada nije postojalo. Naći ćemo Vas, draga, i pobrinuti se da Vam na televizoru bude sve podešeno, da sve potrebne antene budu povezane", rekla je Simonjan, gostujući na televiziji "Rusija 1".

Simonjan je, takođe, podsetila da je na Balkanu već aktivan portal RT na srpskom jeziku (RT Balkan), i potvrdila da će ruska televizija RT sledeće godine biti emitovana ne samo u okviru Republike Srpske, već i u celoj BiH. 

Već sada ruski dokumentarni filmovi se emituju u Republici Srpskoj, dodala je ona. 

image