Rusija

Kiril Streljnikov: Da bi pobedio Rusiju, Zapad je pozvao đavola u pomoć

Zapadna propagandna mašina neće prestati da širi dezinformacije, a glavni zadatak je osigurati da užasavajuće vesti o zverstvima i zločinima Rusije ne odu sa naslovnih strana, piše Kiril Streljnikov
Kiril Streljnikov: Da bi pobedio Rusiju, Zapad je pozvao đavola u pomoćwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/ZUMAPRESS.com

Od samog početka Specijalne vojne operacije, kolektivni Zapad pokrenuo je džinovsku mašineriju za dezinformisanje i propagandu koja je dugo bila uspavana, čija je osnovna svrha da svetsku javnost ubedi da je Rusija glavni izvor zla koje preti celom svetu, piše Kiril Streljnikov u komentaru za "RIA Novosti".

Da bi se to postiglo, ne samo da su ukinuta sva ograničenja za laganje, već je dato zeleno svetlo za traženje sve sofisticiranijih oblika, kanala i alata za izmišljanje bezumnih optužbi protiv naše zemlje.

Čak i mikroskopski delići istine, koji se provlače kroz zapadne medije služe samo da u javnosti stvore privid objektivnosti i profesionalizma, iako je na kraju glavni zaključak uvek isti - Rusija je uvek kriva za sve, a Rusi su zločinci i ubice koji treba da se suoče sa "međunarodnom pravdom".

Autor podseća da je "Gardijan" objavio obimni članak o "saradnicima" – građanima Ukrajine, koje su vlasti "bacile" u zatvor zbog toga što nisu otvoreno prihvatili nacističku ideologiju Kijeva, i da nevoljno priznaje činjenicu torture u ukrajinskim zatvorima.

"Međutim, umesto da otvore oči publici za zločine kijevskog režima, autori članka, ispunjavajući nalog još jednog zapadnog centra za psihološke operacije, u suštini se okreću potencijalnim 'saradnicima': bilo koji vaš postupak, pa čak i misao protiv ukrajinske vlasti će biti strogo kažnjene, a Rusija neće pomoći", navodi Streljnikov.

Zapadna mašina dezinformacija neće stati

Streljnikov podseća da je u aprilu 2022. "humanitarna" međunarodna organizacija OEBS objavila izveštaj od 110 stranica, koji nije mogao da se čita, jer je svaki paragraf sadržao zaključak da "Rusija čini stravične ratne zločine u Ukrajini". 

"Malim slovima na kraju izveštaja je navedeno da 'eksperti OEBS-a nisu bili u Ukrajini, ali su ispitali mnogo dokaza iz otvorenih izvora (čitaj: ukrajinskih medija). Ali koga briga ako je zaključak isti?", navodi on.

"'Hjuman rajts voč' je takođe objavio izveštaj prema kome su 'ruske trupe počinile 'nezamislive ratne zločine' nad ukrajinskim civilima u oblastima Černigova, Harkova i Kijeva. Ali je stručnjak za međunarodno pravo Dejvid Šefer, nakon što je proučio izveštaj, napisao da će 'sve to biti gotovo nemoguće dokazati na sudu", dodaje.

Streljnikov podseća da je u oktobru 2023. godine, na sastanku Saveta bezbednosti UN, predstavnik Velike Britanije izjavio da je "Rusija počinila više od 100.000 ratnih zločina u Ukrajini", nakon čega je američki predsednik Džozef Bajden naveo da "Rusija vrši genocid u Ukrajini". 

"Istina, nakon ovoga je promrmljao: 'Još je na advokatima da odluče da li je to istina ili ne, ali čini mi se da je to genocid'", navodi Streljnikov.

Međutim, zapadna propagandna mašina neće stati zbog takvih sitnica, a glavni zadatak je osigurati da užasavajuće vesti o zverstvima i zločinima Rusije ne napuste naslovne strane, poručuje Streljnikov.

Kako dodaje, ta vrsta cinične dvoličnosti svojstvena je apsolutno svim zapadnim medijima i navodno međunarodnim organizacijama koje, prema dokumentima, moraju da obezbede poštovanje vladavine prava i ljudskih prava, a zapravo su se pretvorile u dodatne kancelarije obaveštajnih službi NATO-a, EU i Ukrajine.

Bog je sa nama - što znači da ćemo pobediti

Možda najtačnije, Njegova Svetost Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je rekao o suštini "vrućeg" i informativnog rata Zapada protiv Rusije.

"To što Rusija radi danas je sudbonosno, to je metafizička borba. Moramo da se setimo da naša trenutna borba nije protiv krvi i mesa, već protiv svetskih vladara tame ovoga veka, protiv duhova zla na visinama. Ovo kažem smelo, sa punim poverenjem da Rusija je na strani svetlosti. Rusija je našla snage da se odupre zlu, što znači da naši sveti prethodnici u svojim molitvama nisu napustili rusku zemlju", poručio je ruski patrijarh.

Ni najuvereniji ateisti sada ne mogu da poreknu da se sve svetsko zlo, koje se manifestuje u hiljadu obličja i inkarnacija, naoružalo protiv Rusije, a linija fronta sada prolazi ne samo preko zavejanih polja, već i kroz naša srca.

"Ova bitka će biti duga, teška i krvava i za to moramo biti spremni, znajući jedno: istina je sa nama, Bog je sa nama, što znači da ćemo pobediti", zaključuje Streljnikov.

image