Rusija

Sočijem se ori "Oj, Kosovo, Kosovo": Počeo Svetski omladinski forum, velika čast za našu delegaciju

Na ovom događaju učestvuju mladi iz gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana. Oni će imati priliku da se sretnu sa ruskim zvaničnicima i umetnicima, kao i sa poznatim ruskim prankerima Vovanom i Leksusom
Sočijem se ori "Oj, Kosovo, Kosovo": Počeo Svetski omladinski forum, velika čast za našu delegaciju© РТ Балкан

Oko 200 mladih iz Srbije nalazi se trenutno u Sočiju u kojem danas počinje Svetski omladinski forum i traje do 7. marta. Reč je o događaju koji okuplja mlade do 35 godina, a srpska delegacije je jedna od najbrojnijih, čime nam je ukazana velika čast. 

Veče uoči početka foruma Sočijem se orila srpska pesma "Oj, Kosovo, Kosovo" nakon što su srpski predstavnici spontano zapevali. 

Na ovom događaju mladi će razmenjivati iskustva iz oblasti nauke, kulture, umetnosti, sporta, politike, biznisa i medija. Učestvuje gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana.

Omladina će tokom foruma prisustvovati različitim predavanjima i radionicama na različite teme: od mode, medicine, ruske kuhinje, nuklearne energetike, najnovijih otkrića u kriminalistici do toga kako biti uspešan stend ap komičar.

Najavljeno je učešće poznatih ličnosti Rusije, sveta, ali i Srbije. Forumu će prisustvovati i ruski zvaničnici, između ostalih, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova kojima će učesnici moći da postavljaju pitanja.

Najavljeno je učešće režisera Emira Kusturice i glumca Miloša Bikovića koji će sa učesnicima podeliti interesantne priče o svom radu i životnom putu.

Sa mladima će razgovarati i čuveni italijanski dirigent Fabio Mastranđelo, glavni dirigent Ruske filharmonije, zatim doktor bioloških i filoloških nauka Tatjana Černigovskaja, koja će govoriti o mozgu i kako funkcioniše.

Skupu će prisustvovati i čuveni ruski prankeri Vovan i Leksus, poznati po razgovorima sa brojnim političarima, umetnicima i drugim "selebritijima" od kojih, predstavljajući se da su neko drugi, izvlače važne informacije i priznanja, te ih plasiraju u javnost.

Takođe, tema BRIKS-a biće uvrštena u program, kao i izložba posvećena ekspanziji NATO-a.

image