Rusija

Ministarstvo odbrane potvrdilo: Rusi uništili četvrti "abrams" (VIDEO)

Ruska vojska je poboljšala svoje položaje u pravcu Avdejevke, porazivši više od 430 ukrajinski vojnika
Ministarstvo odbrane potvrdilo: Rusi uništili četvrti "abrams" (VIDEO)www.globallookpress.com © Alex Chan Tsz Yuk/Keystone Press Agency

Oružane snage Rusije uništile su još jedan američki tenk "abrams" u pravcu Avdejevke u zoni Specijalne vojne operacije, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Neprijatelj je u tom delu fronta u prethodna 24 sata, pored američkog tenka, izgubio više od 430 vojnika, dva borbena oklopna vozila i 18 automobila, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Jedinice trupa Centar Oružanih snaga Rusije su aktivnim dejstvima poboljšale položaje u pravcu Avdejevke i nanele poraz ljudstvu i tehnici 53. i 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 103. brigade tehničke odbrane kod naselja Kalinovo, Majorsk i Rozovka u DNR.

Tokom kontrabaterijske borbe pogođeni su višecevni bacač raketa "grad", samohodna haubica M109 "paladin" američke proizvodnje, haubica D-20 i pet haubica D-30. Pored toga, uništena su dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine, potvrdili su u ruskom Ministarstvu.

Na kupjanskom pravcu su jedinice grupe Zapad u saradnji sa avijacijom i artiljerijom odbile četiri napada jurišnih grupa 32. mehanizovane i 57. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini Sinkovke u Harkovskoj oblasti.

U tom delu fronta je neprijateljski izgubio do 30 vojnika, dva borbena vozila pešadije i dva kamioneta, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tokom kontrabaterijske borbe na kupjasnkom pravcu je uništeno borbeno vozilo MLRS "vampir" češke proizvodnje, dve samohodne artiljerijske jedinice "cezar" francuske proizvodnje, samohodna artiljerija "gvozdika", haubica D-30 i top M101 američke proizvodnje, navodi se u saopštenju.

Ruska PVO je u proteklih 24 sata oborila deset projektila "himars" i 95 ukrajinskih dronova, navodi se u saopštenju. Za to vreme, u zoni SVO je uništeno ukupno 15.000 neprijateljskih dronova.

Oružane snage Rusije pogodile su dva mesta na kom su privremeno bili razmešteni strani plaćenici u zoni Specijalne vojne operacije.

image