Rusija

Putin i Lukašenko razgovarali telefonom: Tema bilateralni odnosi i situacija u regionu

Njihov prethodni telefonski razgovor obavljen je 2. marta nakon parlamentarnih i lokalnih izbora u Belorusiji
Putin i Lukašenko razgovarali telefonom: Tema bilateralni odnosi i situacija u regionuwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/Kremlin Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa i situaciji u regionu, prenosi beloruska agencija Belta.

"Vladimir Putin je razgovarao je telefonom sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Predsednici su razgovarali o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa i situaciji u regionu", navodi agencija.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izvestio je o telefonskom razgovoru Putina i Lukašenka, ali nije naveo detalje razgovora.

Njihov prethodni telefonski razgovor obavljen je 2. marta nakon parlamentarnih i lokalnih izbora u Belorusiji.

Kako je saopštila pres-služba Kremlja, dvojica lidera razgovarali su o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, saradnje i strateškog partnerstva dve zemlje.

Među temama su bila pitanja saradnje u okviru Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), kao i međunarodne teme i situacija u regionu.

image