Rusija

Patrušev: Tragovi terorističkog napada na "Krokus" vode do ukrajinskih specijalnih službi

Ukrajinske oružane snage pribegavaju terorizmu iz nemoći na bojnom polju, ocenio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije
Patrušev: Tragovi terorističkog napada na "Krokus" vode do ukrajinskih specijalnih službi© Roman Denisov/Global Look Press

Tragovi terorističkog napada na "Krokus siti hol" vode do ukrajinskih specijalnih službi, ali se zna da kijevski režim u potpunosti kontrolišu SAD, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

"Pokušavaju da nam nametnu da teroristički akt nije počinio kijevski režim, već pristalice radikalne islamske ideologije, verovatno pripadnici avganistanskog ogranka ISIS-a", kazao je Patrušev u Astani, na 19. godišnjem sastanku sekretara saveta bezbednosti država članica ŠOS-a.

On je dodao da je mnogo važnije brzo utvrditi ko je naručilac i sponzor tog monstruoznog zločina, a da njegovi tragovi vode do ukrajinskih specijalnih službi.

"Svi dobro znaju da kijevski režim nije nezavisan. Takođe, potrebno je uzeti u obzir da je ISIS, Al Kaidu i druge terorističke organizacije stvorio Vašington", ukazao je Patrušev.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije je podsetio da su "zločinci, koji su počinili to masovno ubistvo, kao i njihovi saučesnici, uhapšeni na ruskoj državnoj granci prilikom pokušaja da pobegnu na ukrajinsku stranu".

Prema njegovim rečima, teroristički napad na "Krokus" bio je dobro organizovan, praćen obimnim, unapred orkestriranim medijskim izveštavanjem na Zapadu u pravcu koji im je bio potreban.

Patrušev je dodao da  ukrajinska vojska i NATO više ne mogu ništa da urade na bojnom polju, a neprijatelj iz nemoći sve više pribegava terorističkim metodama.

Osim toga, istakao je da ukrajinska ambasada u Dušanbeu vrbuje plaćenike za učešće u borbenim dejstvima protiv Ruske Federacije.

"Ukrajinska ambasada u Dušanbeu vrši regrutovanje, privlačeći plaćenike koji žele da se pridruže Međunarodnoj legiji, koju su kijevske vlasti formirale za izvođenje vojnih operacija protiv Rusije", istakao je Patrušev.

image
VV inauguration
banner