Rusija

Simonjan o napadu na slovačkog premijera: Ranjen je onaj koji je podržao SVO i Putina

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT reagovala je na ranjavanje premijera Slovačke Roberta Fica
Simonjan o napadu na slovačkog premijera: Ranjen je onaj koji je podržao SVO i Putina© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Premijer Slovačke je ranjen, onaj koji je rekao da je Specijalna vojna operacija nastala kao rezultat divljanja ukrajinskih neonacista, navela je glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan, komentarišući pucnjavu u kojoj je ranjen premijer Slovačke Robert Fico.

"Ranjen je onaj koji je rekao da je SVO nastala kao rezultat divljanja ukrajinskih neonacista i da ruski predsednik Vladimir Putin nije imao drugog izbora. Eto kako oni rade", napisala je Simonjan na Telegramu.

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji.

Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Lokalni mediji, prenose da je nepoznati napadač počeo da puca iz gomile u trenutku kada je Fico, posle sastanka, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da su se čula tri ili četiri pucnja.

image