Sport

Dončić se povredio - morao da ode u svlačionicu posle samo tri minuta

Slovenački košarkaš je doživeo nezgodnu povredu na meču protiv Finiksa, a ostaje da se vidi kakve će ona biti prirode
Dončić se povredio - morao da ode u svlačionicu posle samo tri minutaGetty © Tom Pennington / Staff

Verovatno svi u Dalasu uhvatili su se za glavu kada su videli da samo tri minuta od početka utakmice protiv Finiksa, Luka Dončić zbog povrede ne može da nastavi meč.

Uprkos Dončićevom odsustvu do kraja susreta, Maveriksi su uspeli da stignu do trijumfa 99:95 i tako prekinu kratku seriju od dva uzastopna poraza. Ipak, svima u Teksasu u mislima bila je situacija slovenačkog košarkaša.

Dončić je povredio posle nepuna četiri minuta igre, kada je prilikom jednog driblinga stao na nogu protivničkog igrača i proklizao. Napravio je bolan izraz lica i odmah je postalo jasno da oseća ozbiljan bol u levom stopalu.

Odmah je produžio u svlačionicu i nije se vraćao na teren. U Dalasu su strahovali da bi moglo da se radi o povredi ligamenta skočnog zgloba, ali trener Džejson Kid istakao je da situacija ne bi trebalo da bude previše ozbiljna.

"Smejao se i bio je srećan zbog saigrača. Delovao je dobro, ali videćemo kako će stvari teći u narednom periodu. Imaćemo verovatno više informacija kada budemo stigli u Jutu", rekao je trener Dalasa.

U odsustvu 23-godišnjeg Dončića, odgovornost je preuzeo Spenser Dinvidi, koji je ubacio 36 poena i zabeležio još devet asistencija. Dorijan Fini Smit je ubacio 18 poena uz 12 skokova, dok je Dvajt Pauel ostvario učinak od 15 poena, uz presudna dva slobodna bacanja u završnici meča. Što se tiče poraženog Finiksa, Kameron Džonson i Kris Pol su brojali do 22, dok je Deandre Ejton imao 19 poena i neverovatnih 20 skokova.

NBA rezultati, četvrtak na petak:

  • Boston - Njujork 117:120*
  • Bruklin - Detroit 122:130
  • Šarlot - Čikago 111:96
  • Hjuston - Klivlend 95:113
  • Finiks - Dalas 95:99
  • Los Anđeles Klipers - San Antonio 138:100
image