Sport

Ančeloti pred ultimatumom, trofej ili otkaz

Šef stručnog štaba Reala Karlo Ančeloti mora da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo ako želi da i dalje bude trener fudbalera madridskog kluba, prenose španski mediji.
Ančeloti pred ultimatumom, trofej ili otkazGetty © Denis Doyle

"Los blankosi" nalaze se u rezultatskoj krizi, pošto su u poslednjih pet mečeva u domaćem prvenstvu upisali tek dve pobede.

Real se nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige, sa osam bodova zaostatka za Barselonom.

Španski mediji podsećaju da je Real poražen od Barselone (1:3) u finalu Superkupa Španije, a madridski klub bio je na ivici eliminacije iz Kupa kralja pošto je uspeo da savlada Viljareal 3:2 iako je gubio 2:0.

Realu predstoje mečevi osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula, kao i dueli sa Barselonom u polufinalu Kupa kralja.

Španski mediji tvrde da je rukovodstvo Reala uputilo ultimatum Ančelotiju da mora da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo, koje se igra u Maroku.

"Kraljevski klub" će u subotu u polufinalu SP klubova igrati protiv egipatskog Al Ahlija. U drugom polufinalu sastaće se Flamengo i Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Real će biti oslabljen na meču protiv Al Hilala, pošto zbog povrede neće igrati Tibo Kurtoa, Eder Militao, Lukas Vaskez, Ferlan Mendi i Karim Benzema.

"Čelnici Reala više nemaju poverenja u Ančelotija posle poraza od Barselone u finalu Superkupa Španije. Oni ne veruju da italijanski stručnjak može da izvuče tim iz krize, pošto je na poslednje tri utakmice u La Ligi osvojio četiri boda", navode španski mediji.

Italijanski stručnjak je navodno ljut na čelnike Reala zato što nisu doveli pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Ančeloti je ogorčen na rukovodstvo kluba, pošto je stalno isticao da je poslednjih 11 utakmica odigrao sa fudbalerima koji su premoreni i opterećeni povredama. On je isistirao da mu klub dovede makar jednog napadača, a na kraju je ispalo da šest takmičenja mora da igra sa samo 16 fudbalera", zaključuju španski mediji.

image