Sport

Hrvatski trener "stavlja ruku u vatru" zbog Srbina: Biće igračina ako ne bude glup

Ivan Jurić je srećan zbog dovođenja Ivana Ilića, a veruje da će on biti odlično pojačanje za Torino
Hrvatski trener "stavlja ruku u vatru" zbog Srbina: Biće igračina ako ne bude glupGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Nedavno je u najjačim evropskim fudbalskim ligama završen prelazni rok, a nekoliko srpskih fudbalera promenilo je klubove tokom januara. U Torinu je došlo do prave "srpske rokade", pošto je Saša Lukić prešao u Fulam, a na njegovo mesto stigao je Ivan Ilić iz Verone.

Da će nekadašnji fudbaler Crvene zvezde uspeti u redovima "bikova" ruku u vatru spreman je da stavi njegov novi trener, Ivan Jurić.

Hrvatski stručnjak je insistirao na dovođenju Ilića, koji je u Torino stigao na pozajmicu s obavezom otkupa za 15.000.000 evra. Srpski vezista bi za Torino u Seriji A trebalo da debituje u petak na gostovanju protiv Milana.

"Srećan sam što je Ilić izabrao naš klub. S vremenom će, ne bude li glup, postati mnogo dobar fudbaler. Stavljam za to ruku u vatru", rekao je Jurić, preneli su italijanski mediji.

Ilić je seniorsku karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a u leto 2017. godine je prešao u Mančester siti. Tražio se po pozajmicama nakon toga, pre nego što ga je Verona dovela u svoje redove. Od 2021. godine je član "A" reprezentacije Srbije, za koju je upisao sedam nastupa, uključujući i jedan na Svetskom prvenstvu, protiv Brazila.

image