Sport

Proradila veza Enco – Feliks, ali ni to Čelsiju nije dovoljno za trijumf

U Čelsiju mogu da budu zadovoljni nastupom i konekcijom dvojice igrača koja su došla u zimskom prelaznom roku, ali za sada ni to nije dovoljno "plavcima" da krenu da izlaze iz krize
Proradila veza Enco – Feliks, ali ni to Čelsiju nije dovoljno za trijumfGetty © Julian Finney

Fudbaleri Vest Hema i Čelsija odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 23. kola engleske Premijer lige.

Još jedan londonski derbi ekipa sa "Stamford bridža" pokušaće da zaboravi i nastavi da traži dobitni sastav nakon velike rekonstrukcije tokom zime.

Čelsi je u 2022. potrošio preko 800 miliona evra, ali se to ne vidi na tabeli i jedino što upravu može da raduje jeste saradnja između Enca Fernandeza i Žoaa Feliksa.

Argentinac i Portugalac jedini su u prvom poluvremenu nešto pokušavali ispred gola "čekićara" i u 16. minutu uspeli da kreiraju pogodak.

Fernandez je iskosa sa leve strane idealno centrirao na drugu stativu, Feliks je pobegao čuvarima i rutinski pogodio mrežu.

Međutim, radost gostiju nije dugo trajala – u 28. minutu nekadašnji levi bek Čelsija Emerson, takođe nakon ubacivanja na drugu stativu, ostao je zaboravljen i lako poravnao rezultat.

Ispostaviće se da je to bilo jedino uzbuđenje sve do same završnice susreta, kada se ponovo zatresla mreža Kepe Arizabalage. Tomas Souček je iskoristio odbitak i ubacio loptu u prazan gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Do kraja se rezultat nije menjao, pa je tim Grejema Potera ostao deveti sa 31 bodom, čak osam manje od petoplasiranog Totenhema koji je na najnižoj poziciji koja vodi u Evropi.

"Čekićari" su ostali 15. sa 20 bodova, dva više od ekipa u zoni ispadanja.

Standings provided by Sofascore
image