Sport

Gvardiola blista: Arsenal ove sezone radi neverovatne stvari, ali mi smo i dalje tu

Mančester siti je na gostovanju Arsenalu, u odloženom meču 12. kola Premijer lige upisao važnu pobedu i probio se na čelo tabele
Gvardiola blista: Arsenal ove sezone radi neverovatne stvari, ali mi smo i dalje tuGetty © Julian Finney / Staff

Londonski klub ima utakmicu manje i dva tima su bodovno izjednačena, ali Pep Gvardiola bio je veoma zadovoljan što su ostvarili pobedu i ponovo se vratili u borbu za titulu.

"U prvom poluvremenu je Arsenal bio mnogo bolji od nas. Mi nismo igrali sa pravim intenzitetom, možda zato što sam promenio neke stvari i to nije bilo dovoljno dobro. U drugom poluvremenu smo bili mnogo agresivniji i mnogo bolji. I da, na kraju smo uspeli", rekao je Gvardiola, pa potom nastavio:

"Od prvog minuta drugog poluvremena pomerili smo linije, igrali smo visok presing i bilo je mnogo intenzivnije. Oni nisu mogli da imaju tog jednog igrača više u veznom redu koji može da kreira igru. Kajl, Manu, Ruben i Nejtan, odradili su vrhunski posao u čuvanju Sake, Martinelija i Nketije. A to nikada nije lako".

Prokomentarisao je katalonski stručnjak i činjenicu da je posle ove pobede njegov tim prvi na tabeli.

"Ako dobiju tu utakmicu koju imaju manje od nas, oni su prvi. Ono što su oni uradili ove sezone je neverovatno, ali mi smo još tu. Liga će biti odlučena u poslednjih osam ili deset utakmica. A ostalo ih je 15. To je mnogo, a dolazi i Liga šampiona. Mnogo je to mečeva i zato je važno da smo sada tu gde jesmo. Da smo izgubili imali bismo šest bodova manje, možda i devet hipotetički, a to posle nije lako stići", zaključio je Gvardiola.

image