Sport

Arsenalov trijumf vredan titule - u 93. minutu srušili Aston Vilu

Tim Mikela Artete bio je na pragu četvrtog kiksa u nizu, ali su uspeli da se vrate na pobednički kolosek
Arsenalov trijumf vredan titule - u 93. minutu srušili Aston Vilu© Tanjug/AP Photo/Jon Super

Neverovatan rasplet u Birmingem u prvoj subotnjoj utakmici Premijer lige - Arsenal je savladao domaću Aston Vilu 4:2 iako su na poluvremenu imali zaostatak i iako je rezultat bio nerešen sve do nadoknade vremena.

Ipak, u završnim minutama susreta, Arsenal je uspeo da prekine seriju slabih rezultata i upiše trijumf vredan povratka na prvo mesto i zahuktavanja borbe za titulu prvaka Engleske.

Nakon poraza od Evertona, "tobdžije" su protiv Brentforda osvojile samo bod. Kada je tokom sedmice Mančester siti u velikom derbiju savladao Arsenal i sustigao ih na vrhu tabele, mnogi su mislili da je sada samo pitanje trenutka kada će londonski tim konačno posustati.

I tokom 92 minuta njihove utakmice na "Vila parku", činilo se da će se Arsenalovi snovi o tituli raspršiti. Oli Votkins je već u šestom minutu doveo Aston Vilu u vođstvo, a nakon brzog izjednačenja Bukaja Sake, Filipe Kutinjo je bio taj koji je Vili doneo i drugo vođstvo.

Otišla je Vila sa 2:1 u džepu na poluvreme, a Oleksandar Zinčenko je posle sat vremena igre uspeo da izjednači. Ali nikako Arsenal nije uspevao da stigne do trećeg gola. Taman kada se činilo da je došao red na njihov četvrti kiks u nizu, desio se veliki preokret.

U 93. minutu, golman Aston Vile Emilijano Martinez nesrećno je postigao autogol, nakon što se lopta posle udarca Žoržinja odbila od prečku, a potom i od njegova leđa.

Na kraju, u 98. minutu, Gabrijel Martineli dodatno potukao domaće i doneo vredan trijumf Arsenalu. Sada ekipa Mikela Artete ponovo ima tri boda više od najbližeg pratioca, aktuelnog šampiona Mančester sitija.

Standings provided by Sofascore

image