Sport

Alkaraz na pobedu od Đokovića - hoće li se izjednačiti na vrhu ATP liste?

Ukoliko osvoji turnir i u Rio de Žaneiru, Španac će imati identičan broj bodova kao Srbin, ali će ostati drugi teniser sveta.
Alkaraz na pobedu od Đokovića - hoće li se izjednačiti na vrhu ATP liste?Getty © Buda Mendes / Staff

Karlos Alkaraz je nastavio sa odličnom formom po povratku na teren nakon problema sa povredom i idalje je neporažen u 2023. godini.

Španski teniser plasirao se u finale ATP turnira u Rio de Žaneiru i imaće priliku da se bodovno izjednači sa Novakom Đokovićem na ATP listi, ali ne i da se vrati na prvo mesto.

Alkaraz je u polufinalu turnira u Brazilu savladao Nikolasa Jarija iz Čilea 6:7, 7:5, 6:0 i stigao do drugog uzastopnog finala protiv Kamerona Norija, Britanca kog je prošlog vikenda savladao u finalu Buenos Ajresa.

Ukoliko Alkaraz ponovi prošlonedeljni uspeh i osvoji novu titulu, on će narednog ponedeljka imati isti broj bodova kao i Đoković (6.980), ali će Srbin ostati najbolji teniser sveta zbog više osvojenih bodova na obaveznim turnirima.

Naredne sedmice će Novak Đoković igrati na turniru u Dubaiju, što će biti njegova prilika da ponovo uveća prednost u odnosu na Alkaraza.

image