Sport

Zvezda otklonila sumnje oko Vildoze: Dobili smo papir od FIBA

Konačno rešene „pravne zavrzlame“ oko velikog Zvezdinog pojačanja.

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom saopštenja Baskonije da je novi igrač crveno-belih Luka Vildoza bespravno stigao na Mali Kalemegdan.

Crveno-beli su potvrdili da su angažovali argentinskog asa i da su sa njim potpisali dvogodišnji ugovor, ali klub iz Vitorije tvrdi da beogradski tim za to nije imao pravni osnov, jer Baskonija polaže prava na Vildozu.

Srpski i regionalni šampion objavio je da je dobio potvrdu Svetske košarkaške asocijacija (FIBA) i da mogu da registruju novo pojačanje.

„KK Crvena Zvezda u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija koje su se pojavile u pojedinim domaćim medijima, obaveštava javnost da je ponedeljak u popodnevnim časovima stigao LOC (Letter of clereance) za argentinskog košarkaša Luku Vildozu koji izdaje Fiba“, saopštila je Zvezda.

„Taj dokument (LOC) izdat je na osnovu papira kojim je Vildozin prethodni klub Milvoki potvrdio da je Argentinac slobodan igrač. Dobijanjem tog dokumenta, Vildoza će steći pravo da nesmetano bude registrovan kao igrač Crvene zvezde u ABA i Evroligi.“

U međuvremenu, Vildoza se priključio saigračima i izjavio da jedva čeka da zaigra.

„Uzbuđen sam zbog dolaska. Gledao sam utakmice Crvene zvezde na početku sezone, igrao sam ovde, bilo je teško. Tako da jedva čekam da zaigram“, rekao je Vildoza.

On će biti prvi argentinski košarkaša u istoriji crveno-belih.

„Gledao sam utakmice Crvene zvezde. Mislim da će moj stil igre da se uklopi u ovaj tim, već sam pričao sa trenerom Crvene zvezde. Želim da dokažem svima i sebi da imam ono što je potrebno da igram ovde i na ovom nivou. Tu sam da pobeđujemo“, dodao je argentinski košarkaš.

Vildoza smatra da će za njega biti olakšavajuća okolnost to što Srbi i Argentinci dele sličnu strast prema igri.

„Strast i vatrenost je slična među nama, sa borbenošću na apsolutno svakoj utakmici. Mislim da ću ovde dobro da se uklopim“, zaključio je Vildoza.

image