Sport

Alkaraz se ugleda na Novaka i Nadala: Oni osvajaju turnire i posle povreda

Španac je otkrio zbog čega se nalazi u tako dobroj formi posle problema sa povredom koje je imao krajem prošle i početkom ove godine
Alkaraz se ugleda na Novaka i Nadala: Oni osvajaju turnire i posle povredaGetty © Julian Finney / Staff

Karlos Alkaraz se plasirao u polufinale mastersa u Indijan Velsu, gde će u subotu igrati protiv Janika Sinera. Ukoliko Španac slavi u tom, a onda i narednom meču, u ponedeljak 20. marta biće ponovo najbolji teniser sveta.

I dok Alkaraz ima priliku da svrgne Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste, on je nakon pobede protiv Feliksa Ože-Alijasima otkrio u čemu se naročito ugleda na Srbina, ali i Rafaela Nadala.

"Gledam te velike igrače, Đokovića i Rafu, kako igraju kada se vraćaju posle povreda. Oni imaju visok procenat osvojenih turnira odmah posle povrede. Ugledao sam se na njih dok sam trenirao. Motivisali su me da igram dobro posle povrede na prvim turnirima. Bio sam iznenađen kada sam osvojio Buenos Ajres, ali sada baš i nisam", rekao je Alkaraz.

No, ni Đoković ni Nadal nisu trenutno u Indijan Velsu. Novaku je i dalje zabranjen ulaz u SAD jer nije vakcinisan, dok se Rafa oporavlja od povrede i priprema za sezonu šljake.

Inače, ukoliko Alkaraz osvoji Indijan Vels i postane prvi teniser sveta, da bi to mesto i sačuvao nakon američke prolećne turneje, moraće da to ponovi i podigne trofej i u Majamiju.

image