Sport

Senzacija Srbina u Majamiju - Lajović srušio nekada najboljeg na svetu

Endi Mari nije imao rešenja za srpskog tenisera, koji je napravio veliki uspeh na startu takmičenja u Ki Biskejnu
Senzacija Srbina u Majamiju - Lajović srušio nekada najboljeg na svetu© Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo mastersa u Majamiju, pošto je u noći između srede i četvrtka u prvom kolu pobedio Britanca Endija Marija sa 6:4, 7:5.

Meč je trajao jedan sat i 37 minuta, a Lajović, trenutno 76. na ATP listi, savladao je 52. tenisera sveta i trostrukog grend slem šampiona nakon odlične borbe u oba seta.

U prvom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Srpski teniser je u sedmom gemu napravio brejk za vođstvo i potom je zadržao prednost od dva gema, tako dobivši prvi set rezultatom 6:4.

Lajović nije spuštao nivo igre ni u drugom setu, a brejk je napravio u devetom gemu. Uzvratio je Britanac "ribrejkom" kada je srpski teniser servirao za pobedu. Ipak, novi brejk Lajovića ispostavio se kao presudan za trijumf u dva seta.

Lajović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Maksima Kresija, koji je bio slobodan u prvom kolu. Lajović i Kresi su odigrali jedan međusobni duel u karijeri i to prošle godine na ATP turniru u Sidneju, a slavio je Amerikanac 6:3, 6:4.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 8.800.000 dolara.

image