Sport

Francuzi demolirali Holandiju za 20 minuta, Lukaku het-trikom utišao Ibrahimovića

Pored meča "orlova" u Beogradu, odigrano je još šest mečeva u okviru prvog kola kvalifikacija za EURO 2024
Francuzi demolirali Holandiju za 20 minuta, Lukaku het-trikom utišao IbrahimovićaGetty © Justin Setterfield / Staff

Dok je Srbija protiv Litvanije išla ka pobedi na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na programu je širom kontinenta bilo još šest utakmica u drugim grupama.

Derbi dana doneo je i iznenađenje, pošto je Francuska silovito savladala Holandiju 4:0 i to postigavši prva tri gola za samo dvadesetak minuta igre.

Nova era Ronalda Kumana na klupi "lala" počela je katastrofalno, pošto su Francuzi već u osmom minutu imali dva gola prednosti. Prvo je Antoan Grizman pogodio u drugom minutu, a onda i Dajot Upamekano.

U 21. minutu je Kilijan Mbape, novi kapiten Francuske, povisio na 3:0, da bi u finišu i drugi put bio strelac. Tako su vicešampioni sveta jasno stavili do znanja najvećem rivalu u grupi da žele prvo mesto u grupi.

U istoj grupi B, Grčka je savladala Gibraltar 3:0, golovima Jorgosa Masurasa, Manolisa Siopisa i Anastasiosa Bakasetasa.

U grupi E, Češka je neočekivano ubedljivo i lako izašla na kraj sa Poljskom - tamo je rezultat bio 3:1. Ladislav Krejči i Tomaš Čvančara su u prva tri minuta šokirali Poljake, da bi Jan Kuhta u 64. minutu dotukao Roberta Levandovskog i drugove. Utešni gol za goste postigao je Damijan Šimanski. Za to vreme, Moldavija i Farska Ostrva su u drugom meču u grupi remizirali 1:1.

I u grupi F, Austrija je bila ubedljiva protiv Azerbejdžana, upisavši pobedu 4:1, dok je Belgija u Švedskoj slavila 3:0 i to uz het-trik Romelua Lukakua. Zanimljivo, na ovom meču se posle dosta vremena u selekciju Švedske vratio Zlatan Ibrahimović, koji je igrao u poslednjih 20 minuta utakmice.

image