Sport

Ukrajinka izgubila, pa "iskulirala" protivnicu jer je Beloruskinja

Svitolina je jedna od najglasnijih zagovornica zabrane takmičenja teniserima iz Rusije i Belorusije, zbog aktuelnog rata u Ukrajini
Ukrajinka izgubila, pa "iskulirala" protivnicu jer je BeloruskinjaGetty © Clive Brunskill / Staff

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina nastavlja da privlači pažnju svetskih medija svojim potezima koji na ovaj ili onaj način imaju veze sa ratom u zemlji koju predstavlja.

Svitolina je u prvom kolu VTA turnira u Madridu zabeležila poraz 2:0 (6:4, 7:5) protiv Aleksandre Sasnovič, a po završetku meča je odlučila da se ne rukuje sa protivnicom, koja potiče iz Belorusije.

Teniserka koja je proteklih godinu dana odsustvovala zbog toga što je bila trudna, i dalje je daleko od nekadašnje forme, pa ju je tako i Beloruskinja savladala bez previše problema.

No kada je meč završen, Svitolina je odlučila da pruži ruku sudiji u stolici, ali je u potpunosti ignorisala Sasnovič, koja je na drugoj strani očekivala pozdrav nakon velike pobede. Ipak, ovakvo nesportsko ponašanje nije neočekivano, imajući u vidu izjave Eline Svitoline.

Ukrajinka je jedna od najglasnijih sportistkinja iz te zemlje koja se zalaže za potpunu zabranu učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama, zbog aktuelnog rata u Ukrajini.

image