Sport

Zvezda i Partizan izrazili saučešće, navijači ne putuju na utakmice

Srpski fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan, izrazili su saučešće porodicama ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu
Zvezda i Partizan izrazili saučešće, navijači ne putuju na utakmice© FK Crvena zvezda

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu četrnaestogodišnjeg učenika u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

"Fudbalski klub Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodicama stradalih u OŠ 'Vladislav Ribnikar'", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Na društvenim mrežama se oglasio i fudbalski klub Partizan.

"Sa neopisivim bolom i tugom zbog nezapamćene tragedije, koja se desila u beogradskoj Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar', FK Partizan upućuje izraze najiskrenijeg saučešće porodicama svih nastradalih. Molimo se za brz oporavak povređenih koji su zbrinuti u našim medicinskim ustanovama", navedeno je na zvaničnom sajtu Partizana.

Navijači Crvene zvezde izdali su saopštenje da zbog tragičnog događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", neće prisustvovati današnjoj utakmici četvrtfinala fudbalskog Kupa Srbije protiv Napretka u Kruševcu.

"Povodom tragičnog događaja u beogradskoj školi Ribnikar, Delije obaveštavaju sve zvezdaše da neće prisustvovati Kup utakmici u Kruševcu. Danas sigurno nikome nije do fudbala, ni do pesme, ni navijanja. Neka je večna slava svim stradalima i Bog dušu da im oprosti", navodi se u saopštenju navijača Crvene zvezde.

U Srbiji je zbog tragedije, od petka do nedelje proglašena trodnevna žalost.

image