Sport

Džekson se izvinio Jokiću zbog MVP glasanja: Napravio sam grešku, on je jedan od najvećih

Nekadašnji NBA igrač, trener, a sada stučnjak i analitičar Mark Džekson, uputio je javno izvinjenje Nikoli Jokiću, zbog toga što je izostavio srpskog košarkaša iz MVP glasanja
Džekson se izvinio Jokiću zbog MVP glasanja: Napravio sam grešku, on je jedan od najvećihGetty © Thearon W. Henderson

Nije uspeo Nikola Jokić da ove sezone osvoji i treće uzastopno MVP priznanje u NBA ligi.

Bolji od njega ove sezone u glasanju bio je Džoel Embid, centar Filadelfije, koji je prvi put u karijeri poneo epitet najkorisnijeg igrača lige.

Nedavno se saznala informacija da je Mark Džekson, NBA stručnjak i analitičar, izostavio srpskog košarkaša prilikom glasanja.

Džekson je uputio izvinjenje Jokiću, rekavši da je Nikola jedan od najvećih svih vremena.

"Napravio sam grešku sa svojim MVP glasanjem, izvinjavam se Denver nagetsima i Nikoli Jokiću. Ne samo da je legitimni MVP kandidat koji je zaslužio moj glas već je i jedan od najvećih svih vremena! Još jednom se izvinjavam", poručio je Mark Džekson.

Nekadašnji trener Golden Stejt voriorsa bez angažmana je od 2014. godine, a godinama važi za jednog od najboljeg stručnjaka i analitičara na najvišim medijskim platformama u SAD.

"Nisam neko ko neće prihvatiti da je pogrešio, već neko ko će preuzeti odgovornost za to. Razmišljao sam kako sam napravio grešku i jedino što mi pada na pamet je da sam izabrao jednog centra, dva krila i dva beka i da sam razmišljao u tom pravcu. Ukoliko neko iz organizacije misli da mi se treba oduzeti pravo glasa, može to da uradi, pogrešio sam", zaključio je Džekson.

image