Sport

Nadal potvrdio da neće igrati na Rolan Garosu: Nemoguće je!

Najcrnje slutnje španskih navijača su se obistinile – Rafael Nadal neće igrati na ovogodišnjem Rolan Garosu
Nadal potvrdio da neće igrati na Rolan Garosu: Nemoguće je!© Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla

Španski teniser je na konferenciji za medije u svojoj akademiji na Majorki potvrdio informaciju koja se pojavila u sredu.

"Nemoguće je u ovom trenutku da igram na Rolan Garosu", izjavio je Španac.

Novinar Naćo Enkabo iz španskog "Releva" objavio je prvi da će Rafa morati da odustane od omiljenog turnira jer se još nije oporavio.

"Povreda nije napredovala na način na koji smo očekivali", dodao je.

"Odluka da ne igram na Rolan Garosu nije moja, već odluka mog tela."

Nadal, koji će 3. juna napuniti 37 godina, pokušao je na sve načine da bude spreman za ovo takmičenje, nakon povrede koju je doživeo na Australijan openu.

On je doživeo poraz u drugom kolu turnira u Melburnu i od tada nije nastupao. Propustio je sve masterse, uključujući i tri na šljaci – u Monte Karlu, Madridu i Rimu.

"Bik sa Majorke" je na konferenciji dodao da će odsustvovati "još nekoliko meseci" i najavio da će 2024. godina biti poslednja u njegovoj profesionalnoj karijeri.

"Neću igrati na Rolan Garosu, neću igrati još nekoliko meseci, a ako uspem da se vratim, sledeća godina će mi biti poslednja. Cilj bi moglo da bude igranje u Dejvis kupu, kako bih se pripremio za 2024. godinu, koja će biti poslednja u mojoj profesionalnoj karijeri."

Nadal je od 2005. godine osvajao Rolan Garos 14 puta i doživeo je samo tri poraza – od Robina Soderlinga 2009, i od Novaka Đokovića 2015. i 2021. godine.

Osvajač 22 grend slema je istakao da više ne uspeva da se oporavi od povreda kao ranije, ali i da se nezadovoljstvo koje oseća zbog svega što mu se dešava u karijeri, polako preliva i u privatni život.

"Moram da stavim tačku na svoju sportsku karijeru. Oporaviću svoje telo i počeću ponovo kada budem osetio da sam spreman. Morate prihvatiti stvari kakve jesu, to je realnost. Jeste loš dan, ali tako je kako je. Moram da prihvatim da telo više ne može. Radujem se budućnosti kao i uvek i imam mnogo drugih sjajnih stvari u životu", zaključio je Rafa.

image