Sport

Kako je Zvezda dovela Bahara: "Došli su svi u odelima na 40 stepeni..."

Izraelski stručnjak, koji je prošle sezone eliminisao crveno-bele na putu ka Ligi šampiona, naredne sezone predvodiće prvaka Srbije
Kako je Zvezda dovela Bahara: "Došli su svi u odelima na 40 stepeni..."© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Barak Bahar je novi trener Crvene zvezde, pošto je Izraelac u petak i zvanično predstavljen kao čovek koji će u sezoni 2023/24 voditi prvaka Srbije u grupnoj fazi Lige šampiona.

Njegov pomoćnik Dani Inbar je za izraelski "Kanal 13" potom otkrio kako je došlo do Baharovog prelaska u redove nekadašnjeg prvaka Evrope nakon velikih uspeha u Makabiju iz Haife.

"Došli su (predstavnici Zvezde, prim. aut.) svi u odelima, na 40 stepeni Celzijusa. Barak i ja smo sedeli u restoranu, a jedan od njih se okrenuo ka treneru i rekao mu: ‘Mi smo došli po tebe i ne idemo dok ne potpišeš‘", rekao je Inbar.

No, i Bahar je imao šta da kaže za izraelsku televiziju, ali je više bio fokusiran na priču o izazovima koji su pred njeim.

"U jednom trenutku shvatio sam da ljudi iz Crvene zvezde žele mnogo da investiraju u nas i shvatio sam da je to pravo mesto za mene. Ali, nisam mogao to sam. Ako neko iz mog tima ne bi želeo da ide, ne bih ni ja. Ja sam hteo zbog toga jer je to novi izazov za mene", rekao je Bahar.

Izraelski stručnjak neće odmah doputovati u Srbiju sa celom porodicom.

"Na početku ću živeti sam u Beogradu bez porodice i neće biti lako. Moram da vidim kako ću se aklimatizovati na sve, a na kraju krajeva dolazim da vredno radim i uspem. Prednost je što moja supruga i deca znaju da mi daju mir i pomažu mi u mojim uspesima, a supruga se već mnogo žrtvovala. Pričao sam sa njom o odlasku i želela je da ostanem u Izraelu, ali zna da je ovo važan korak za moju karijeru da bih napredovao", zaključio je Bahar.

image