Sport

Zvezda osvojila Kup za istoriju - Pešić za treću "duplu krunu" u nizu

Crveno-beli su preokretom u drugom delu susreta uspeli da stignu do trofeja
Zvezda osvojila Kup za istoriju - Pešić za treću "duplu krunu" u nizu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u finalu savladali Čukarički 2:1 (0:1).

Pred 10.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić, uprkos jakoj kiši koja je padala uoči meča, viđen je spektakularan fudbal, sa mnogo šansi na obe strane, a crveno-beli su osvojili treći trofej u nizu, ukupno 27. u istoriji, a ujedno i treću uzastopnu duplu krunu.

Čukarički je poveo fenomenalnim golom kapitena Marka Docića u 21. minutu, koji je direktno iz kornera savladao Milana Borjana, a preokret je u nastavku doneo Aleksandar Pešić.

Zvezdin golgeter prvo je u 61. minutu pogodio glavom posle centaršuta Kingsa Kangve, da bi pobedu doneo posle kontranapada u 76. minutu.

Zvezda će u nedelju od 19.00 proslaviti i osvajanje 34. šampionske titule u utakmici poslednjeg kola plej-ofa Superlige protiv Novog Pazara.

  • 25. maj 2023 • 22:59

    22:59

    Kraj - Crvena zvezda je odbranila trofej Kupa Srbije

    Treću godinu u nizu, Crvena zvezda je stigla do treće uzastopne "duple krune".

    Pobeda crveno-belih nakon dva pogotka Aleksandra Pešića u drugom poluvremenu!

  • 22:40

    76' - Goooool, 2:1 za Zvezdu

    Aleksandar Pešić, ponovo! Brza tranzicija igrača Zvezde, a probio je Pešić po levoj strani i na kraju uspeo da matira Belića poslavši mu loptu između nogu!

  • 22:37

    73' - Rakonjac u šansi

    Centaršut igrača Zvezde na drugu stativu, tamo Marko Rakonjac igra glavom dobro, lopta ide u okvir gola, ali Belić je izbija u korner.

  • 22:25

    61' - Goooool, Zvezda za 1:1

    Aleksandar Pešić je strelac! Malo toga mu je polazilo za rukom na ovom meču, ali je sada posle kornera sa leve strane uspeo da zatrese mrežu. Kangva je tamo centrirao, a Belić nije najbolje reagovao među stativama "brđana".

  • 22:22

    57' - Mirko Ivanić u šansi za Zvezdu

    Intervenisao je Kovačević glavom, lopta je stigla do Mirka Ivanića koji je pokušao da gađa gornji ugao gola Čukaričkog sa nekih 11 metara iskosa, ali malo preko gola.

  • 22:10

    Počelo je drugo poluvreme

    Bez promena na terenu, da vidimo šta nam dva tima spremaju u nastavku meča.

  • 21:52

    Kraj prvog poluvremena - 1:0 za Čukarički

    Ni "brđani" možda nisu sigurni kako i dalje imaju prednost imajući u vidu da je Zvezda u poslednjih desetak minuta napadala i uspela da stvori nekoliko vrlo izglednih prilika.

    Ipak, jedini pogodak upisan na semaforu je onaj Marka Docića pravo iz kornera, kada je matirao Milana Borjana.

  • 21:44

    41' - Velike šanse za Zvezdu

    Bilo je tu dosta gužve u šesnaestercu, pokušavali su Dragović, Eraković i Katai svi u razmaku od nekoliko sekundi, a na kraju je Đorđe Jovanović izbijanjem lopte sa gol-linije spasio Čukarički. Ovo je izgledalo kao šansa koja mora da se iskoristi.

  • 21:36

    32' - Umalo 2:0 za Čukarički...

    Ponovo prete posle kornera "brđani", korner Docića na drugu stativu za Tošića, koji lepo šutira glavom, Borjan ne reaguje dovoljno dobro, a onda Dragović izbija sa gol-linije i rasklanja opasnost.

    Ovo je lako moglo da bude dva gola prednosti za Čukarički...

  • 21:32

    29' - Prva šansa za Zvezdu

    Korner za crveno-bele sa leve strane, tamo je Eraković najviši u skoku, lopta ga pogađa u leđa i odlazi pored gola Čukaričkog.

image