Sport

Pipen ponovo "kuva" - Lebron će biti najbolji, Džordan bio užasan dok mu nisam došao

Legendarni NBA košarkaš Skoti Pipen, izjavio je da će Lebron Džejms na kraju karijere biti najbolji statistički igrač u istoriji košarke, kao i da je Majkl Džordan bio "užazan", dok mu Pipen nije došao u Čikago
Pipen ponovo "kuva" - Lebron će biti najbolji, Džordan bio užasan dok mu nisam došaoGetty © Noam Galai

Sada je već čest slučaj da jedan od najboljih košarkaša u istorijskim uspesima Čikago bulsa, ne priča isuviše pohvalno o velikom Majklu Džordanu.

Skoti Pipen je još jednom izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, govorivši o Lebronu Džejmsu i Majklu Džordanu.

Pipen je izneo mišljenje da će Lebron biti najbolji statistički košarkaš u istoriji, kada završi karijeru.

"Lebron će biti najbolji igrač, statistički, koji je ikada igrao košarku, kada završi karijeru. Tu nema poređenja i priče o tome. Da li će ga to činiti i zaista najboljim, to ostavljam ljudima za debatu", naveo je Pipen u obraćanju na društvenim mrežama. 

Pipen, koji je proveo 17 godina u NBA ligi i koji je sa Čikagom osvojio šest titula, rekao je da je Džordan, pre njegovog dolaska, bio užasan košarkaš.

"Ne verujem u to da jedan igrač može biti najbolji, jer ovo je timski sport i individua ne može mnogo toga sama. Video sam kako Majkl Džordan igra dok ja nisam došao u Čikago bulse, svi ste videli to, bio je užasan igrač, užasan za igranje. Sve se svodilo na jedan na jedan igru, uzimao je loše i teške šuteve i trenutka kada smo počeli da igramo kao tim i da pobeđujemo, ljudi su olako zaboravili kakav je bio pre toga", zaključio je Pipen.

image